Bed & Breakfast

Contactgegevens

Route de Somagne 2
4970 Stavelot
Tel: 0032 80 64 71 46
Mobiel: 0032 499 76 79 11
paulettemeuleman@gmail.com

Wat is er zoal te doen in en rond Stavelot..

Joachim Peiper In 1944, tijdens de tweede wereldoorlog, startte Adolf Hitler zijn laatste grote offensief, het Ardennen offensief, vanuit de Duitse Eifel.Zijn offensief dat de naam operatie Herbstnebel meekreeg, had als doel door te stoten naar Antwerpen, een belangrijke haven en een bres te slaan in de geallieerde legers. De Amerikanen zouden afgescheiden worden van de Engelsen en Canadezen.Om zijn doel te bereiken maakte Hitler gebruik Kampfgruppen, een Kampfgruppe bestond ondermeer uit pantsertroepen, luchtafweer en genietroepen. Ook Duitse troepen in Amerikaanse uniformen werden ingezet om de vijand te misleiden.Een van deze Kampfgruppen was Kampfgruppe Peiper, deel uitmakend van de tweede SS divisie Adolf Hitler, onder bevelvoering van de gelijknamige kolonel Obersturmbahnf├╝hrer Joachim Peiper (foto).

Jonkers Military oganiseert de Peiper Battle Tour. U wordt tijdens een twee dagen durende tocht meegevoerd in een legervoertuig. Voor meer informatie klikt u hier.

Laetare

Laetare in Stavelot Laetare is latijn voor "Verheugt U" in het Nederlands: halfvasten. Een traditionele feestdag, uitgegroeid tot weekend, waarop er zeker niet gevast wordt. In Stavelot wordt dit groots gevierd.

Antiek/rommelmarkt

Antiekmarkt in Stavelot In juni wordt er altijd een supergezellige antiek en rommel markt in het oude centrum van Stavelot georganiseerd.

Skiën

Skispa In de omgeving zijn verschillende skipistes. Skispa ligt op 12 kilometer afstand.

Circuit Spa-Francorchamps

Circuit van Francorchamps Op 3 km. hemelsbreed ligt het allermooiste autorace-circuit van Europa.

Wandelen

Wandelen in de Ardennen Over de GR5 die zich langs onze gasterij slingerd.

Kayakken

Ambleve En BRRRRR Kayakken op de Ambleve (voor de echte "diehearts".)

Fietsen

Fietsen Luik-Bastenaken-Luik. De wielrenners van deze race storten zich elk jaar langs ons huis naar beneden, het centrum van Stavelot in. Als wielrenner kunt u zich hier prima fit fietsen.

Plopsacoo

Plopsacoo En voor de kleintjes ligt het kinderpark Plopsacoo bij de watervallen van Coo op 10 autominuten...